Sfaturi utile pentru camera elevului | Vellea Home

 2021-08-20

Sfaturi utile pentru camera elevului

Camera copiilor este un loc de dormit și de joacă. Și când vine timpul pentru școală, devine un loc de studiu. Crearea unei atmosfere plăcute și selecția atentă a mobilierului practic și frumos pentru camera unui copil poate face învățarea mai ușoară ca un joc, iar vacanța și mai distractivă și revigorantă. De aceea transformarea camerei copiilor în camera unui elev este un proces care necesită un plan clar și cercetări preliminare. Pentru a obține cu ușurință confortul dorit și mediul necesar pentru o dezvoltare deplină, consultați sfaturile noastre utile pentru mobilarea camerei elevului.

Forme și culori

Studiile arată că diferitele culori și forme au un efect asupra simțurilor. O opțiune bună este să alegeți culorile și formele mobilierului în funcție de caracterul copilului dumneavoastră. Copiii emoționali și mai neastamparati pot răspunde bine la forme mai rotunjite și culori delicate. Acestea au un efect calmant și le canalizează energia în muncă.

Pe de altă parte, copiii liniștiți si calmi pot fi „treziți” cu culori strălucitoare și forme unghiulare care stimulează intelectul și provoacă creativitate. Vă recomandăm să vopsiti camera copiilor în culori pastelate, deoarece acestea sunt proaspete și încarcă cu o dispoziție pozitivă.

Spaţiu

Supraaglomerarea camerei elevului cu mobilier poate face dificilă deplasarea libera a copilului și poate provoca neplăceri. Camera ordonată și curată este propice învățării și jocului. De aceea, aranjarea prealabilă a mobilierului vă poate ajuta să profitați la maximum de cameră, lăsând suficient spațiu liber. Crearea zonelor tematice este o soluție bună, precum și parierea pe mobilier extensibil și retractabil, care economiseste spațiu.

Zona de învățare

Odată cu începutul anului școlar, pregătirea lecției consumă ceva din timpul pentru joacă, iar biroul și scaunul înlocuiesc activitățile libere de pe podea. Pentru a face această transformare cât mai lină posibil, aveți nevoie de o zonă de învățare confortabilă. În primul rând, gândiți-vă unde este cel mai bun loc pentru a-l așeza în cameră. Lângă fereastră vă va garanta lumina naturală în timpul zilei, ceea ce este benefic pentru muncă, iar copilul poate face pauze scurte, privind peisajul exterior.

Atunci când alegeți un birou, este important să luați în considerare înălțimea acestuia în raport cu înălțimea copilului dvs. și, de asemenea, să fie suficient de mare pentru a colecta toate manualele și materialele școlare. Distribuirea practică a dulapurilor și sertarelor vă va aduce o mai bună organizare a rechizitelor școlare, precum și posibilitatea de a forma obiceiuri utile copilului dvs. de a depozita și a organiza lucrurile sale.

Scaunul este important pentru poziția de sedere corectă a elevului în timpul studiului. O investiție bună este un scaun ergonomic cu un mecanism reglabil pe înălțime. În acest fel, copilul va putea regla cea mai confortabilă poziție pentru el oricând dorește, deoarece în anii de școală copiii cresc relativ repede.

Zona de joacă

Orice spațiu liber din camera elevului poate fi folosit pentru joacă, cu excepția cazului în care copilul are interese specifice sau personaje preferate pentru care să creeze un astfel de loc. Dacă moștenitorul tău este la o vârstă la care încă se joacă cu jucării, constructori sau jocuri de masa, atunci este bine să îi oferi un loc unde să le depoziteze. Cu o comoda, o biblioteca sau o etajera adecvata, puteți crea o ordine în camera elevului pe care copilul să învețe să o urmeze.

Zona de odihnă

Învățarea eficientă implică, de asemenea, odihnă completă. Prin urmare, creați o atmosferă calmanta pentru relaxare și somn, alegând mobilier practic și proaspăt pentru camera copiilor. Un pat confortabil combinat cu un fotoliu pentru copii poate face zona de odihnă și mai plăcută și relaxantă. Fie că copilul citește o carte, ascultă muzică sau invită prietenii acasă, zona de odihnă este esențială pentru a se simți confortabil și placut în camera ta.

În funcție de sex, vârstă și interesele proprietarului camerei, vă puteți gândi la diferite soluții de culoare. Dacă copiii Dvs. împart aceeasi cameră, paturile supraetajate sunt o opțiune bună, deoarece economisesc spațiu. Picturile, afișele sau alte decorațiuni vor personaliza camera copiilor și o vor face și mai plăcută și confortabilă.

Școala este o perioadă importantă și lungă în viața fiecărui copil, deci este extrem de important să îi acordați suficientă atenție. Începeți să vă pregătiți mai devreme și creați spațiul perfect pentru învățare, joacă și relaxare. Pentru mai multe idei, puteți vedea colectiile noastre pentru camera copilului în magazinul online de la Mobila Videnov.

Follow us