Secretul somnului bun | Vellea Home

 2021-09-28

Secretul somnului bun

Când vorbim despre un somn de calitate, nu putem sa nu  menționam „inima” unui pat - salteaua. Dar care este cea mai buna pentru noi, astfel încât să ne putem recupera pe deplin de oboseala acumulată în ziua care a  trecut? Cu marea varietate de tehnologii, sisteme și materiale diferite care alcătuiesc saltelele, alegerea corectă devine o adevărată provocare.În zilele noastre, acest lucru echivalează cu o legatura  imensă de chei pe care le probam la usa , care ne poate debloca secretul unui somn bun, dar de unde sa începem?

 Vă sfătuim să vă gândiți bine  la ce saltea ați folosit până acum și dacă există vreo schimbare la  somnul dvs. - este posibil să fi început să vă simțiți mai obosiți sau sa nu reusiti să dormiți asa ca până acum. Și dacă simțiți deja o stare de rău gravă sau chiar durere de mijloc  sau  spate , consultați un specialist, deoarece salteaua poate fi doar o parte a rezolvării acestei probleme.

Tipuri moderne de saltele

Când vorbim despre saltele moderne, în majoritatea cazurilor vorbim despre cele realizate din diferite tipuri de spumă. Acestea urmăresc să obțină un sprijin optim, astfel încât curbele corpului să se "scufunde" uniform și să nu existe tensiune în nicio parte a acestuia. Printre cele mai frecvente și utilizate pe scară largă sunt spuma poliuretanica si elastică, care servesc drept miez.

Spuma de  memorie este combinată cu alte tipuri de spumă și este de obicei stratul cel mai exterior al structurii saltelei. Ea se modeleaza în funcție de temperatura corpului și ia forma curbelor sale pentru a oferi un confort optim. Diferite tipuri de combinații de spumă oferă o senzație diferită de duritate sau moliciune, iar unele modele oferă ambele - o parte este mai dură și cealaltă mai moale. Deci, le puteți schimba în funcție de anotimp sau dispoziție. 

Acordați o atenție specială tipului de material textil care „acoperă” întreaga saltea, si mai ales dacă este un material respirabil, deoarece ajută în plus la reglarea umidității și căldurii, precum și a acțiunii antibacteriene.

Există modele de saltele care combină fibra de cocos și latex cu diferite tipuri de spumă. Acestea sunt mai ferme ca senzație corporală, dar oferă o circulație mai bună a aerului și pentru aceia dintre dvs. cărora le place sau sunteți obișnuiți să dormiți pe ceva mai tare , acest lucru este cu siguranță ceva ce ar trebui să luați în considerare ca opțiune.

Saltele clasice cu arcuri

 Cel mai comun tip de saltele sunt cu siguranță cele cu arcuri, iar aici, în funcție de tehnologia și structura lor, sunt de două tipuri – pocket  și bonel. 

       Bonel este sistemul clasic de arcuri care poate fi combinat cu diverse materiale - cum ar fi spuma de memorie, spumă poliuretanică elastică, fetru din latex și multe altele care completează miezul pentru a oferi suficient confort pentru un somn bun.

Pocket  este un sistem mai modern în care arcurile sunt impachetate  individual pentru a răspunde exact la presiune și mișcare și astfel se realizează un nucleu anatomic al saltelei, sau cu alte cuvinte - fiecare arc răspunde separat la presiunea corpului uman și împreună , toate arcurile preiau perfect curbele corpului, menținându-l în poziția corectă și fără tensiune.

O altă diferență foarte importantă între saltelele pocket si  bonel este că primele au un nivel de duritate mai echilibrat, în timp ce cu bonel  senzația este de duritate  medie spre moale. Desigur, totul depinde de modelul individual și de combinația acestuia cu alte materiale care înclină balanta la alegerea uneia sau altei tehnologii.

Saltele cu o fata si cu doua fete

Am ajuns la cealaltă diviziune esențială a saltelelor – cu o fata sau cu doua fete. Totul aici este legat de practic - saltelele cu o singură față au un cadru din lemn sau metal încorporat, iar saltelele cu două fețe sunt moi pe ambele părți și sunt așezate pe o somiera. Cealaltă diferență semnificativă este că saltelele cu două fețe se uzeaza mai încet, mai ales daca sunt intoarse si ingrijite  regulat. Există, de asemenea, modele cu două fețe cu standard  superior, care permit diferite „durități” sau „moliciuni” pe ambele părți, precum și laturi special adaptate pentru vară și iarnă, ceea ce sporește și mai mult funcționalitatea și confortul.

 

Avantajul saltelelor cu o fata  este accesibilitatea lor, precum și faptul că pot fi ușor adaptate paturilor cu un mecanism de ridicare, astfel încât să puteți folosi spațiul de sub pat. Puteți, desigur, să faceți același lucru cu saltelele cu două fețe, dar mai întâi luați în considerare cu atenție dacă patul  pe care îl aveți sau pe care doriți să îl cumpărați este potrivit pentru o astfel de saltea, precum și pentru mecanismul de ridicare. 

Fie că este cu două fețe sau cu o singură față, o saltea vine cu o perioadă de garanție diferită. La diferiții producători și comercianți de saltele, acestea sunt un semn clar de calitate, astfel încât veți putea dormi liniștit că ați făcut alegerea corectă.

Desigur, dimensiunile și grosimea saltelei contează, deoarece unele modele pot conține mai multe straturi de spumă sau o combinație de diferite tipuri de spumă și arcuri, astfel încât să se obțină un echilibru excelent pentru odihna corpului.

Somiere

La somiere este important sa acordati atentie la materialele din care  sunt fabricate. Elasticitatea și asigurarea unei baze ergonomice pentru o distribuție uniformă a greutății corpului sunt, de asemenea, un factor în alegerea somierei  potrivite. Pe scurt, somierele servesc drept echilibratoare, astfel încât să îmbunătățească caracteristicile funcționale ale saltelelor cu două fețe, precum și să ofere un mediu igienic și ventilația saltelei.

Top saltele

De asemenea, putem considera în siguranță top salteaua ca un strat suplimentar care vă oferă mai mult confort și susținere a corpului.

O altă calitate, printre multe altele, este că majoritatea oferă și un efect antialergic. În funcție de mărimea lor, acest tip de saltea are multe aplicații și poate fi folosit și pe o canapea sau pe un pat  extensibil. Pe lângă faptul că sunt ușor de transportat intrucat se pot rula  , acestea pot fi o soluție atunci când călătoriți sau dacă nu vă simțiți confortabil cu salteaua dvs. în acest moment și nu sunteți sigur cu ce să o înlocuiți. 

De asemenea, le puteți combina cu alte saltele pentru a obține un sprijin mai bun al coloanei vertebrale, pentru a reduce tensiunea și durerea rezultată la umeri, spate și șolduri, pentru a proteja salteaua de umiditate și uzură și pentru a reduce reacțiile alergice la praf. Și este, de asemenea, ușor de curățat și de întreținut.

Saltele pentru copii

Pentru a asigura ce este mai bun pentru copilul dvs., este necesar să alegeți o saltea din materiale care sunt complet inofensive pentru sănătatea celor mici.

 Țesătura este durabila și rezistentă la murdărie. Vă recomandăm să acordați atenție materialului textil - pentru a fi moale și plăcut la atingere, blând pentru pielea sensibilă a copiilor. Miezul saltelei este bine să fie realizat din spumă cu o densitate adecvată, oferind o bază stabilă, recomandată pentru primii ani ai perioadei de creștere intensivă. Și pentru un sentiment de îmbrățișare și mângâiere, care contribuie la un somn liniștit al copilului, vă recomandăm câteva dintre modelele noastre cu un strat suplimentar de spumă de memorie.

Follow us