NOPTIERELE - ACCENT SAU NECESITATE? | Vellea Home

 2022-05-17

NOPTIERELE - ACCENT SAU NECESITATE?

Mobilier interesant sunt noptierele. Chiar si numele lor sugereaza scopul lor, de parca somnul nu ar fi normal daca ele nu ar fi prezente langa patul nostru. Dar de ce le numim „noptiere” cand ele fac parte din interiorul dormitorului nostru zi si noapte?

Pana in prezent, cautam un raspuns la aceasta intrebare, dar un lucru este clar - noptierele nu mai sunt de mult ceea ce erau inainte. Nu mai joaca un rol minor in interiorul nostru, ci devin o parte importanta a mobilierului dormitorului. Oamenii cumpara dulapuri de dormitor in majoritatea cazurilor in mod traditional pentru a avea un „set de dormitor” complet. Dar, in ultimii ani, rolul noptierei a devenit din ce in ce mai mult un rol cheie pentru confortul dorit si pentru a obtine mai multa estetica.

Cum sa alegem noptiere potrivite?

Fie ca amenajati o camera goala sau inlocuiti o parte din mobilierul din dormitorul dvs., pentru a alege mobilierul potrivit pentru aceasta, trebuie sa clarificati in primul rand care va fi scopul fiecarei piese de mobilier sau articol pe care il veti include. Unele indeplinesc exclusiv doar un rol practic, altele creeaza accente in camera iar altele combina aceste roluri.

Cu alegerea corecta a noptierei, este destul de posibil si chiar de dorit sa cautati optiuni care combina mai multe tipuri de beneficii. Aceasta este o abordare buna, mai ales cand nu aveti suficient spatiu. Din pacate, constructia moderna construieste dormitoare mici si acestea trebuie sa fie mobilate practic. In acest caz va recomandam noptiere cu suficiente rafturi si sertare, precum si o suprafata pentru lucruri precum telefon, carte, cana. Ele pot fi, de asemenea, o extensie a tabliei patului cu veioze agatate de el. Extrem de moderne sunt paturile platforma, care nu au noptiere separate ci acestea fac parte din patul in sine.

Nu ezitati sa alegeti noptiere care nu fac parte dintr-un set complet de dormitor si se deosebesc ca tip si design de celelalte piese de mobilier din camera. Dimpotriva – astfel veti avea noptiera dorita si practica, care va crea un accent deosebit in dormitorul Dvs. Va fi si mai extravagant sa aveti doua noptiere diferite - pentru el si pentru ea. De ce nu? Intrucat avem acum posibilitatea de a dormi pe saltele individuale separate, datorita nevoilor individuale ale fiecaruia dintre parteneri, de ce nu ar trebui sa ne gandim si la mobilierul pentru fiecare dintre noi? Desigur, trebuie sa tinem cont ca acest lucru ne va lua mai mult timp si probabil si mai multi bani.

Dar daca sunteti in cautarea unor solutii gata facute si mai ales - aveti suficient spatiu in camera, alegerea setului de dormitor este potrivita pentru dvs. Si aici optiunile sunt destul de diverse in ceea ce priveste complexitatea setului. Puteti alege doar un pat cu doua noptiere dar puteti adauga si acelasi dulap sau comoda. Pentru varietate si pentru a crea accente, decorati cu lenjerie de pat interesanta, perne decorative si lampi. Puteti gasi mai multe dintre ele in zona noastra speciala Accesorii si decoratiuni

Noptiera ca accent in interior - tendintele anului 2022

Dupa cum am impartasit deja, noptierele nu mai sunt de mult timp doar un simplu mobilier practic in interiorul dormitorului. Ele devin adesea un mijloc de a aduce mai multa excentricitate si stil in camera. De aceea sunt o inventie a imaginatiei designerilor si sunt inlocuite cu mobilier si obiecte de diverse scopuri, precum lazi, ghivece de flori, mese retro si masute de toaleta, cosuri. De asemenea, in confectionarea lor este folosita o combinatie de diferite materiale, texturi si culori. Acestea includ oglinzi, suprafete rotunjite, sticla si alama, geometrie neobisnuita si elemente retro.

Combinatia de stiluri diferite este extrem de populara. Metalul, ratanul, lemnul, pielea si textilele sunt printre materialele utilizate in mod obisnuit. Ofertele moderne includ o combinatie de pat tapitat cu o noptiera din lemn masiv in stil retro.

O alta tendinta in interior este introducerea unei varietati de stiluri inspirate din trecut. De aceea, stilul vintage, retro, baroc, shabby chic si industrial sunt extrem de potrivite pentru noptiera Dvs.si asta va garanteaza cu siguranta un design modern. Farmecul trecutului se poate manifesta, de exemplu, printr-o acoperire din lemn nevopsit si cioplit grosier, efecte de invechire si decoratiuni, picioare inalte sau feronerie din metal inchis la culoare.

De asemenea, noptiera poate juca rolul unei masute de toaleta in dormitor. Asa ca ganditi-va la locatia sa si la oportunitatile pe care le ofera. Daca locuiti intr-o garsoniera sau apartament cu o singura camera, alegeti-va o noptiera in stil neutru sau pur si simplu inlocuiti-o cu alt mobilier care indeplineste aceeasi functie dar are mai multe beneficii ca spatiu de depozitare, o suprafata mai mare. In acest caz va recomandam rafturi/etajere sau dulapuri deasupra patului, precum si scaune practice si mobilier vertical.

Nu subestimati alegerea noptierei. Astazi, mai mult decat oricand, va puteti baza pe diversitatea stilului si pe solutii practice fara a va face griji cu privire la riscul de a exagera. Cu mai multa imaginatie si o doza de excentricitate, noptiera poate deveni mica bijuterie a dormitorului Dvs. - un accent de design si nu numai. Pentru inspiratie, verificati ofertele noastre!

Follow us