ILUMINATUL ACASA – SFATURI SI TENDINTE MODERNE | Vellea Home

 2022-10-12

ILUMINATUL ACASA – SFATURI SI TENDINTE MODERNE

Lumina sta la baza perceptiei noastre despre spatiu, culoare si textura. Ea este si ceva mai mult decat atat. Lumina afecteaza modul in care ne simtim, influentandu-ne dispozitiile si emotiile. De aceea este extrem de important sa alegeti iluminatul potrivit pentru casa Dvs. In plus, faptul ca ne petrecem 70% din timp in interior nu trebuie trecut cu vederea. Asa ca acest articol va va fi util daca doriti sa creati mai multa lumina in casa si viata Dvs..

Dar inainte de a incepe sa cheltuiti bani pe corpuri de iluminat, ar trebui sa intelegeti cateva elemente de baza despre iluminat.

▪ Lumina cea mai valoroasa este cea naturala sau lumina de zi.

Corpurile-de-iluminat potrivite de acasa pot transforma un spatiu intr-o clipa

Exista mai multi factori care influenteaza modul in care putem imbunatati lucrurile. In primul rand, sunt culorile principale ale camerelor. Trebuie sa retineti ca rosul, portocaliul, maro si orice nuanta de negru pastreaza lumina. Pe de alta parte, culorile palide precum verde pal, albastru si crin o reflecta foarte bine. A avea mai multe ferestre in camera, precum si oglinzi, au, de asemenea, impact.

Dupa cum am mentionat deja, lumina zilei este de neinlocuit, dar folosirea lampilor electrice va va ajuta sa creati atmosfera pe care doriti sa o aveti in casa Dvs.. In plus, creeaza un sentiment de securitate, siguranta si capacitatea de a indeplini sarcini atunci cand nu exista suficienta lumina naturala.

Inainte de a planifica instalarea iluminatului electric, este bine sa va ganditi la cateva puncte importante:

▪ Stabiliti scopul fiecarui spatiu de locuit;

▪ Ganditi-va la atmosfera pe care doriti sa o creati in acest loc special din casa dvs.;

▪ Folositi mai multe lumini in spatii si finisaje mai intunecate;

▪ Ganditi-va la decoratiunile pe care doriti sa le accentuati.

Tipuri de iluminat in designul interior modern

Designerii de interior moderni cunosc importanta tipurilor potrivite de iluminat in orice spatiu de locuit. Ei folosesc mai multe tipuri de iluminat pentru a crea cantitatea potrivita de lumina intr-o camera. Este important sa intelegeti utilizarea fiecarui tip de sursa de iluminat disponibila si ce nevoie specifica va indeplini intr-un plan de amenajare de succes a casei.

Iluminat general

Iluminatul general este unul dintre primele tipuri de iluminat folosit in designul interior modern si se refera la lumina folosita pentru a ilumina un spatiu in ansamblu. Aceste tipuri de corpuri de iluminat asigura lumina principala pentru a crea un spatiu accesibil unde utilizatorii se pot deplasa usor si in siguranta. Plafonierele incastrate sau  lustrele pot satisface nevoile generale de iluminat. De asemenea,se  poate  completa cu  veioze care sa joace rolul unui accent in interior.

Iluminatul zonelor specifice

Celalalt tip de iluminat pe care il folosesc designerii este iluminatul pentru sarcini concrete. Profesionistii evalueaza tipurile de activitati care vor avea loc in fiecare zona a incaperii pentru a se asigura ca exista o cantitate adecvata de lumina pentru aceasta.

Acest tip de iluminare ne permite sa plasam surse de lumina adecvate acolo unde este cel mai necesar, luminand anumite zone si oferind vizibilitate pentru activiti precum cititul, gatitul, imbracatul sau scrisul temelor. Concentrati-va pe zonele de deasupra blaturilor de bucatarie, a chiuvetelor de baie, a birourilor sau langa noptiere sau scaune pentru a determina cea mai potrivita lumina de lucru.

O solutie grozava aici ar fi lampile de perete si, de asemenea, plafonierele ale caror becuri sunt suficient de joase pentru a ilumina zona respectiva. Alegerea abajurului este, de asemenea, importanta.Lampile mari -de-podea cu un singur bec , de exemplu, concentreaza lumina pe un anumit spatiu, dar plasate mai sus, extind perimetrul de iluminare.

Exista si lampi cu mai multe becuri, directionand lumina in directii diferite si pot fi chiar reglate. Designul lor atractiv poate deveni un accent elegant al interiorului camerei.

 

Iluminat decorativ

Tipul final de plan de iluminat bine conceput implica iluminarea decorativa de accent. Designerii profesionisti apeleaza la el pentru a adauga elemente decorative si pentru a crea un impact vizual puternic. Iluminatul de accent este o abordare folosita in designul interior modern, care poate evidentia anumite elemente precum picturi, sculpturi, o intrare sau o caracteristica arhitecturala. De multe ori, poate actiona ca un obiect de design unic sau o piesa de afisare, cum ar fi un candelabru elegant sau pandantive dramatice.

Iluminatul decorativ si-ar gasi un loc in orice camera, chiar si in baie. Dupa cum stiti, pe balcon creeaza efectul unei mici gradini luminate romantic. Acasa, acestea pot fi accesorii pe rafturi si comode, precum si un candelabru impresionant deasupra mesei.

Atunci cand alegeti corpuri de iluminat pentru casa Dvs., tineti cont de aceste tipuri de iluminat pe care designerii le folosesc in toate spatiile interioare. Combinatiile potrivite pot schimba complet trairea si atmosfera casei Dvs.

Follow us