CUM SA ALEGEM LENJERIA DE PAT? | Vellea Home

 2022-08-08

CUM SA ALEGEM LENJERIA DE PAT?

Problema alegerii lenjeriei de pat este atat obiectiva, cat si subiectiva. Va intrebati: „Cum se obtine acel sentiment perfect care te duce inapoi in camera ta preferata de hotel si sa iti petreci noaptea visand cu ochii deschisi pana dimineata?”

Alegerea lenjeriei-de-pat  de calitate si a unui design bun este importanta, dar definitia fiecaruia a ceea ce este confortabil este diferita. Oriunde ati merge, exista o gama atat de larga de tesaturi, culori si specificatii, incat v-ati putea pierde in selectie. De fapt, exista trei indicatori principali pentru a alege cea mai buna lenjerie de pat: tesatura, design si dimensiunea potrivita.

Sa alegem materialul

Bumbac, satin sau in? Ce lenjerie de pat este mai buna pentru un somn perfect?

Bumbacul este cea mai comuna tesatura. Bumbacul de inalta calitate arata sofisticat, extrem de confortabil si durabil. Devine mai moale si mai confortabil dupa spalare, facand cearsafurile de bumbac o investitie buna. Daca va plac cearsafurile mai netede, alegeti bumbacul satinat. Fibrele de satin tesute vor face materialul mai stralucitor.

Satinul nu este o fibra adevarata. Pentru producerea sa se folosesc matase sau nailon. Cearsafurile din satin ofera un confort rece si unii oameni le prefera in special pentru asta si pentru  atingerea neteda a materialului care nu incalzeste. Altii le considera alunecoase si greu de curatat. Un lucru este sigur – cearsafurile din satin vor oferi dormitorului Dvs. un aspect luxos. Acestea pot face parte din seturile pentru oaspeti sau pentru ocaziile personale.

Inul  este o alta tesatura grozava si este fabricat din planta de in. Este respirabil si elimina umezeala, ceea ce il face grozav daca locuiti intr-un climat mai cald si nu va place sa folositi aerul conditionat. Retineti ca senzatia de netezime difera fata  de aceea a  cearsafurilor din bumbac satinat.

Calitatea materialului determina confortul

Alegeti fibre lungi de vascoza sau si mai bine, fibre extra lungi de vascoza. Ele sunt formate dintr-un tip specific de planta de bumbac numita Gossypium_barbadense. Sunt tesute in fire mai puternice si mai fine. Asa se obtin tesaturile din bumbac mai rezistente si mai netede folosite pentru lenjeria de pat.

Bumbacul egiptean este cunoscut pentru confort si rezistenta, dar acest lucru se aplica numai bumbacului egiptean extra lung. Cearsafurile cu un numar mai mare de fire ofera o senzatie mai fina, mai moale si mai usoara. Cu cat numarul este mai mare, cu atat firul este mai fin. Cand ne uitam la numarul de fire, 60 pana la 80 va oferi un nivel bun de confort, dar numarul 100 de fire creeaza o senzatie mult mai luxoasa.

Alegerea designului in functie de trei criterii principale

Aici acordam atentie la trei criterii principale pentru alegerea designului lenjeriei de pat: functionalitate, confort si esteticа.

Pаtura alunecа din cearsaful-husa ? Pernele nu pot sta in fetele de perna ? Prin urmare, acordati atentie cat de functionala si practica este lenjeria de pat pe care o alegeti.

Cearsafurile mai bine concepute au anumite caracteristici care, desi par mici si lipsite de importanta, sunt ceea ce face ca lenjeria Dvs. sa fie confortabila de utilizat.

Acordati atentie locatiei deschiderii fetei de perna, precum si modului in care se inchide. Este de preferat ca aceasta sa fie in partea de jos si sa se inchida prin strangere , cu fermoar interior si chiar cu nasturi. Cu o deschidere laterala, este posibil sa nu puteti introduce perna. De asemenea, nasturii ar trebui sa  fie discreti sau  acoperiti cu material textil, astfel incat sa nu fie loviti si distrusi in tamburul masinii de spalat. Atentie la pilota si distributia umpluturii astfel incat sa nu apara deformatii in timpul spalarii.

Uneori lenjeria de pat are ornamente, precum broderii sau imprimeuri, care o fac frumoasa, dar asigurati-va ca nu sunt in contact direct cu fata Dvs. in timp ce dormiti.

Sa vorbim despre dimensiuni,pentru ca oricat de frumos ar fi modelul pe care l-ati ales, marimea determina achizitia. Unele seturi de pat includ unul sau doua  huse de pilote. Ca standard, dimensiunea pilotei ar trebui sa fie cu aproximativ 5 cm mai mica decat dimensiunea husei, iar pentru fetele de perna si perne - 2 cm. Pentru cearsaf, se aplica regula de 15-20 cm mai mult decat suprafata  saltelei,ca sa se poata strange.In cazul seturilor gata facute, aceste dimensiuni sunt preajustate la standardele de baza pentru perne, pilote si saltele. Totusi, este bine sa tineti  cont de ele.

Nu va ingrijirati sa combinati diferite piese de lenjerie de pat. De exemplu, daca v-a placut un cearsaf elastic ,intrucat aveti in vedere confortul, puteti alege cu usurinta cearsafuri-husa si fete de perna suplimentare.

Varietatea tipurilor de perne din ultimii ani a fortat si noi tendinte in ceea ce priveste dimensiunile fetelor de perna. Combinatia de culori si modele sunt individuale, dar nu uitati sa cereti si parerea partenerului. Diferiti producatori ofera seturi de lenjerie de pat pentru „femei” si „barbati”. Prin urmare, alegerea unei optiuni de mijloc nu este intotdeauna usoara.

Aruncati o privire la minunatele noastre oferte  si inspirati-va pentru noua  Dvs. lenjerie de pat! Nu veti putea  sa  credeti cat de mult  va schimba aspectul camerei Dvs.

Follow us