CULORILE LUI 2022 ÎN INTERIOR | Vellea Home

 2022-01-18

CULORILE LUI 2022 ÎN INTERIOR

În fiecare an, Pantone Color Institute colaborează cu mărci globale pentru a utiliza în mod eficient puterea, psihologia și emoția culorii în strategia sa de design. În mod tradițional, institutul își stabilește favoritul, care stabilește tendința globală în selecția și combinarea culorilor atât în modă, cât și în interior.

Faceți cunoștință cu noua culoare Pantone pentru 2022, a cărei prezență îndrăzneață încurajează ingeniozitatea și creativitatea personală - PANTONE 17-3938VeryPeri

Mai multe despre Very Peri - culoarea stilului de viață global

În deplină armonie cu schimbarea globală, perioada intensă de izolare și îmbinarea realului cu stilul de viață digital, noul Very Peri încurajează curiozitatea, creativitatea și ingeniozitatea în fiecare domeniu al vieții noastre de zi cu zi și prezintă viitorul într-o lumină nouă a posibilitatilor. Spațiul virtual a început să ne trezească ingeniozitatea și să ne încurajeze să creăm noi culori și combinații. Very Peri ilustrează modul în care viața modernă este o simbioză între lumea reală și cea digitală, în care fiecare dintre noi creează cu o putere neîncetată de gândire și creativitate.

Cum sa folosim culoarea lui 2022 în interior?

Pentru a fi la curent cu noile tendințe și pentru a vă asigura că sunteți pe drumul cel bun în alegerea dvs. de combinații de culori, Pantone vă prezintă patru palete de culori, inclusiv culoarea 2022 Very Peri.

1. Prima combinație se numește Balancing act, care exprimă echilibrul dintre culorile calde ale naturii și tonurile reci de susținere.

2. Cu cea de-a doua combinație Wellspring, referirea la legătura armonioasă cu natura și impactul ei inspirator asupra soluțiilor de design interior este și mai tangibilă. Wellspring este un amestec de nuanțe de verde, care își exprimă moliciunea și legătura cu pământul la unison cu Very Peri și continuitatea sa.

3. În cea de-a treia combinație, The Star of the show, culoarea anului 2022 își arată natura dinamică, remarcându-se printre celelalte culori, care susțin și completează mai degrabă culoarea și rolul principal al lui Very Peri, transmitând un mesaj de eleganță și rafinament atemporal.

4. Este timpul să aducem mai multă stare de spirit cu cea de-a patra parte a paletei Pantone numită Amusements. Este o expresie a poveștilor de distracție și spontaneitate, împletite cu asigurările lui Very Peri. O combinatie care te face sa experimentezi si sa lasi loc bucuriei in toate nuantele ei de culoare.

Trei soluții exceptionale de interior pentru 2022

Nostalgie și amintiri

Paleta de culori atrage inspirație și amintiri din anii 60 și 70 ai secolului trecut. O perioadă plină de o stare de spirit rebelă, jucăușă și optimistă, ideală ca modalitate de a evada din prezent. În vremuri de pandemie, discriminare și schimbări climatice, o întoarcere în trecut creează un sentiment de siguranta într-un loc familiar și protejat. Tonurile calde de pământ continuă să dicteze tendința în alegerea culorilor în rândul designerilor, stabilită anul trecut. Alegând nuanțe de portocale arse, bej, verde natural și culori neutre moi combinate în forme lichide și modele geometrice îndrăznețe, vei transforma cu siguranță spiritul acestor două decenii. Aici, culoarea care dă tonul principal al interiorului este Pantone Orange Ochre și poate fi combinată cu culori precum Pantone Olive Branch, Pantone Baby’s Breath și Pantone Sheepskin.

Reînvierea lui Y2k

Din nou nostalgia pentru trecutul recent, de data aceasta inspirația venind de la mijlocul anilor 90 și începutul anilor 2000 - deceniile Mileniului și ale generațiilor Z, caracterizate de apariția Internetului. Acest stil distinctiv este un amestec de cultură pop și progrese tehnologice din mileniu, cum ar fi primul iPod care a schimbat complet o epocă. Iată culorile gumei de mestecat roz Pantone Aurora Pink, delicatul liliac Pantone Purple Rose și albastrul frumos și strălucitor al Pantone Ibiza Blue, și pentru a sublinia detaliile - negru clasic.

DZen calm

Și pentru a privi în viitor, ne inspirăm din Orient. Referindu-ne la noua estetică minimalistă, acordăm atenție formelor simple și geometrice împreună cu materiale brute și naturale precum argila brută, chirpici și lemnul înrădăcinat. Așa-numitul minimalism nou în amenajarea interioară este legat de filosofia de a păstra în casa ta doar elementele esențiale și de a-i oferi posibilitatea de a-și exprima individualitatea într-un mod durabil și prietenos cu mediul.Aici nu căutăm perfecțiunea, ci ne străduim să dăm o expresie naturală obiectelor, mobilierului și accesoriilor, ca în conceptul japonez de wabi-sabi și tehnica ceramicii kintsugi. Deschide-ti imaginatia la nuantele de verde pastel, maro, negru si alb antic. Pantone vă poate oferi următoarea combinație: Pantone Green Lily, Pantone Olive Green, Pantone Perfectly Pale și Pantone Inkwell. 

Iar din moment ce noi cei de la Mobila Videnov iubim culorile si ne exprimam starea de spirit prin ele, v-am pregatit diverse propuneri de culoare cu care puteti reimprospata interiorul locuintei dumneavoastra cu tendintele actuale din 2022. Le puteți găsi pe site-ul nostru în următoarele categorii:

Follow us