Culorile din camera copilului si influenta lor | Vellea Home

 2022-03-30

Culorile din camera copilului si influenta lor

Culorile au capacitatea de a inspira, emotiona, calma, vindeca si chiar excita. Acest lucru se aplica si mai mult emotiilor copiilor si mai ales adolescentilor care fac primii pasi in lumea adultilor si incearca sa-si gaseasca un loc in ea. De aceea, alegerea culorilor pentru camera copilului nu este atat de usoara pe cat se astepta. Motivul nu sunt doar emotiile cеlor mici. Acestia se identifica cu camera lor pentru ca este spatiul lor personal si deseori tanjesc sa-si invite colegii ca oaspeti si sa le arate micul lor univers.

Si, in timp ce oamenii de stiinta de mult timp depun efort pentru a intelege modul in care culorile ne afecteaza mintea si corpul, retineti ca fiecare copil are propria sa individualitate pe care trebuie sa o luati in considerare in prealabil si care nu este intotdeauna conforma cu normele general acceptate. Cu toate acestea, daca sunteti curiosi despre ce puteti realiza cu paleta de culori, urmatoarele randuri va vor fi utile.

Rosu

Sa incepem cu rosu - culoarea care ne energizeaza, ne accelereaza ritmul cardiac, ne excita papilele gustative si ne tine creierul treaz. O culoare grozava care, daca este prezenta ca accent in camera, ne-ar putea ajuta sa avem o minte mai limpede si mai clara, care functionează rapid si „rezolva” temele provocatoare.

O modalitate excelenta de a include rosu in camera copiilor sunt, de exemplu, accesoriile individuale precum veioza de noptiera sau de masa, perne-decorative , lenjerie-de-pat , scaune-de-birou , taburete , ramele foto sau tablourile, creionul si multe altele. Expertii recomanda utilizarea moderata a acestei culori in designul interior, intrucat in doze mari poate provoca anxietate, agitatie, hiperactivitate si chiar agresivitate. De aceea, peretii si mobilierul rosu aprins nu sunt de preferat in dormitor.

Portocaliu

Utilizarea acestei culori calde este adesea subestimata de designeri si chiar credem ca nu i se acorda atentia necesara. Este grozav pentru o camera de copii pentru ca aduce gustul de portocale si un sentiment de viata plin de bucurie. Portocaliul incurajeaza increderea, ne face mai extrovertiti si mai independenti, aduce optimism si stare de spirit proaspata.

In plus, natura sociala an acestei culori ii linisteste pe copii si pe prietenii lor, inspirand comunicarea si cooperarea. Va recomandam sa includeti in interior un fotoliu, taburet sau scaune de culoare portocalie sau atat de popularele puff-uri. Un perete vopsit cu elemente portocalii ar reimprospata, de asemenea, camera copilului D-voastra.

Galben

Majoritatea dintre noi asociazа galbenul cu un sentiment de fericire si veselie. De asemenea, studiile asociaza aceasta culoare luminoasa si vesela cu motivatia. Tonurile mai blande de galben pot ajuta la concentrare, in timp ce cele mai luminoase cresc memoria.

Trebuie sa fim atenti cand folosim galben aprins in interiorul nostru, deoarece daca exageram, poate provoca o senzatie de entuziasm excesiv si chiar furie. Aceasta nuanta de galben nu este recomandata pentru vopsirea peretilor intregi in camera copilului. Ca si in cazul rosului, puteti miza pe accente de galben, iar nuantele sale mai palide pot face parte chiar din mobilier.

Verde

Verdele, desigur, este culoarea naturii si oricat am include din ea, nu vom exagera. Efectul sau asupra emotiilor umane este mai mult decat pozitiv - ne calmeaza, ne aduce un sentiment de armonie si echilibru, atat de necesar pentru noi in viata cotidiana rapida de astazi. Oamenii de stiinta cred chiar ca culoarea verde poate imbunatati procesul de citire si intelegere la copii. In plus, aceasta culoare este potrivita mai ales ca baza in camerele in care un baiat si o fata sunt impreuna.

Albastru

Albastrul are efectul opus rosului - reduce sentimentele de anxietate si agresivitate, scade tensiunea arteriala si incetineste ritmul cardiac. Creeaza un efect calmant si este potrivit atat pentru camerele de baieti, cat si pentru fete.

Asa numitul Baby Blue este o alegere excelenta pentru pereti, precum si pentru mobilierul din camera. Aceasta culoare relativ neutra se imbina cu succes cu aproape toate culorile paletei si mai ales cu galbenul cald si portocaliul. Este o propunere grozava pentru un cadru de patut mai ales tapitat.

Mov

Adeseori asociat cu regalitatea, movul este culoarea oamenilor ambitiosi si increzatori. Deci, daca copilul Dvs. este timid si rusinos, puteti include in siguranta aceasta culoare in camera lui. Covoarele mov, perdelele, draperiile si orice material textil in mov ar arata grozav. Ornamentele pe pereti,de asemenea.

Aceasta este culoarea pasiunii, a creativitatii, a intelepciunii si a spiritualitatii. Violetul este o culoare profunda si emotionala, ar putea trezi mai multa empatie si compasiune in copil. Dar trebuie sa tineti cont de faptul ca daca este mai sensibil, poate fi bine sa limitati violetul doar la unele accesorii din camera.

Roz

De obicei asociem rozul cu camerele tipice pentru fete. In fiecare camera a unei mici printese trebuie sa gasim culoarea roz, care, printre altele, aduce multa dragoste si un sentiment de bucurie. Nu intamplator recurgem la „ochelarii nostri roz” atunci cand vrem sa vedem lumea ca pe un loc mai bun.

Expertii considera ca rozul are un efect la fel de calmant asupra ambelor sexe. Cu toate acestea, nu este obisnuit in camerele baietilor. Orice copil poate creste rapid din prea mult roz, asa ca incercati sa combinati lucrari de arta roz, accesorii si textile cu un fundal neutru.

Maro

Nuantele calde de maro sunt folosite ca baza in incaperi. Aceasta culoare este mai prezenta in camerele copiilor mai mari si nu mai arata atat de „copilarosi”.

Maroul cald inspira fericire, confort si caldura la majoritatea oamenilor. Utilizati aceasta culoare ca fundal principal pe care sa creati si sa faceti combinatii moderne cu alte culori. De exemplu, mobilierul poate fi din lemn, dar orice altceva poate fi reimprospatat cu alte adaugari de culoare.

Culori reci

Sa nu va ganditi ca culorile reci sunt tipice doar pentru camerele sterile precum spitalele si farmaciile. Nuantele lor moi sunt o baza buna pentru camera copiilor. In plus, o pot face vizual mai spatioasa. Au un efect calmant asupra copiilor, iar acest lucru ar avea un efect bun asupra sensibilitatii si somnului lor. Incercati sa stratificati interiorul camerei in nuante de crem pentru o oarecare moliciune si contrast si ganditi-va la textile confortabile si pufoase pentru caldura.

Pentru mai multe combinatii de culori si sugestii grozave, nu uitati sa vizitati sectiunea noastra de mobilier pentru camera copiilor, unde, pe langa solutiile individuale de interior, va puteti inspira si din proiectele noastre de design general pentru camera copilului Dumneavoastra.

Follow us