Care este ROLUL OGLINZILOR IN INTERIOR | Vellea Home

 2022-01-25

Care este ROLUL OGLINZILOR IN INTERIOR

In trecut, oglinzile erau folosite doar pentru ca cineva sa se poata vedea in ele si sa isi faca o idee despre aspect. Odata cu avansarea tehnologiilor de productie si dezvoltarea diferitelor tendinte in domeniul mobilierului, designerii considera din ce in ce mai mult oglinzile nu doar ca un accesoriu sau bunuri personale de larg consum, ci si ca o componenta majora in constructia unei case sau a unui birou. Rolul oglinzilor in interior este cheia oricarei locuinte, asa ca trebuie sa-i acordam o atentie deosebita.

Vedeti care sunt modalitatile moderne de utilizare a oglinzilor:

  • Pentru a crea un sentiment de mai mult spatiu
  • Pentru a directiona lumina catre incaperile intunecoase
  • In loc de fereastra
  • Ca separator intre doua camere
  • Decoratie si accesoriu

Aici puteti vedea ofertele noastre din categoria Oglinzi

Oglinda poate ajuta la extinderea spatiului

Acesta este un fapt binecunoscut si este adesea folosit ca un truc interior pentru case mici si restaurante. Oglinzile din podea pana in tavan de-a lungul peretelui principal creeaza iluzia de spatiu suplimentar. Asadar, daca doriti sa mariti optic o camera, precum camera de zi, pe langa culori deschise si mobilier compact, posibilitatea de a folosi oglinzi va face o treaba minunata

Sa directionam lumina catre spatiile inchise

Oglinda este folosita pentru a transforma spatiile intunecate, plictisitoare si pentru a ilumina. Aceasta tehnica decorativa creeaza reflexii si deschide spatiul, actionând precum o sursa de lumina. De exemplu, atunci când amenajati o baie, daca doriti sa atrageti mai multa lumina naturala, puteti folosi bucati de oglinda asezate intr-o rama din metal inoxidabil pentru a reflecta corpurile de iluminat sau ferestrele si sa se ilumineze suplimentar incaperea.

Oglinda ca o fereastra

Trompe l’oeil sau „pacalirea ochiului“ este o tehnica artistica in care imaginile sunt folosite pentru a crea o iluzie optica. Oglinzile pot fi folosite pentru a pacali ochiul, dand impresia ca ferestrele privesc intr-o alta camera. In acest fel putem”adauga” mai multe ferestre acelei camere.

Oglinda ca separator de doua camere

Daca aveti o garsonieră mică, puteți obține efectul dorit de intimitate în zona dormitorului instalând panouri mari cu oglinda, verticale si unul lângă celălalt. În acest fel vei crea o senzație de mai mult spațiu.

Decoratie si accesoriu

Desigur, oglinda este si un accesoriu grozav cu care putem decora si da mai multa eleganta si completitudine casei, biroului sau restaurantului. Asezata intr-o rama frumosa, alesa la dimensiunea potrivita sau intr-o forma atipica, poate deveni adaosul necesar de care are nevoie camera pentru a-si dezvalui intregul potential.

Incaperile preferate acasa pentru oglinda

Pentru ca suntem convinși ca putem pune o oglinda in orice incapere, datorita rolurilor sale diferite la interior, iata cateva idei specifice pentru pozitionarea acesteia acasa:

Oglinda pe coridor/ hol este mai mult decat necesara. In primul rand, pentru ca fiecare dintre noi trebuie sa se vada in oglina in lungime inainte de a iesi, iar in al doilea rand - așa cum am menționat mai sus, aduce si direcționeaza lumina catre spatiile inchise. De obicei nu exista ferestre in holul de la intrare si este inghesuit si plin alte lucruri. Oglinda va ajuta, de asemenea, la extinderea optica a spatiului.

Acelasi lucru este valabil si pentru oglinda din baie. Aceasta camera are nevoie de prezenta oglinzilor. Aici alegerea oglinzii depinde in mare masura de abordarea pe care am ales-o in materie de mobilier. Baia moderna este din ce in ce mai mult ca orice alta camera din casa noastra. Gresia a fost de mult inlocuita cu panouri decorative si structuri care dau un element cald si relaxant, iar oglinda este un accesoriu necesar care lumineaza si infrumuseteaza baia. in baile traditionale, oglinda este prezenta independent agatata pe perete sau ca parte a dulapului de la chiuveta.

Oglinda in dormitor, mai ales pentru doamne este un accesoriu obligatoriu. Poate fi sub forma unei masute de toaleta, agatata pe perete deasupra comodei sau o parte a usii dulapului.

Oglinda in sufragerie, chiar in spatele mesei se afla una dintre tendințele in designul interior care a aparut in ultimii ani. Se crede ca reflecta masa plina cu preparate delicioase, in jurul careia se aduna familia si prietenii, iar oglinda reflecta si recreeaza imaginea acestui moment vesel. Alegerea acestei abordari este in mare masura imprumutata din filozofia orientala. Astazi, solutiile interioare si oportunitatile de a include oglinda nu doar ca o necesitate, ci și ca un plus estetic la mobilier sunt foarte diverse. Cautati mai multe oferte irezistibile pe site-ul nostru.

 

Follow us