Birou la domiciliu conform regulilor Feng Shui – misiune posibila! | Vellea Home

 2022-06-14

Birou la domiciliu conform regulilor Feng Shui – misiune posibila!

Cand vine vorba de lucru de acasa, productivitatea este esentiala. De aceea, dorinta de a crea un spatiu de lucru acasa, care sa ne stimuleze procesul de gandire este primordiala. Una dintre cele mai simple si mai accesibile modalitati, prin care puteti avea un efect favorabil asupra muncii bune de acasa, este prin crearea unui spatiu de lucru care sa respecte principiile Feng Shui.

Feng Shui este o practica chineza veche, care ne ajuta sa fim in armonie cu mediul ambiant. Se crede ca prin aducerea principiilor, sub care aceasta practica este construita, in casa noastra, putem imbunatati semnificativ fiecare parte a vietii noastre – fie ca este vorba de o cariera sau de sanatate.

Deoarece biroul la domiciliu, este probabil un spatiu, in care cea mai mare parte a timpului exista stresul, aplicand unele reguli Feng Shui, putem oferi o doza de liniste sufleteasca. Care sunt ele? Va aratam aici!

Care este conceptul de Feng Shui?

Termenul "feng shui" inseamna "vant si apa". In centrul sau Feng Shui se straduieste sa asigure armonia si sa devina una cu lumea sau mediul care ne inconjoara. Se crede ca in acest fel se pot imbunatati concentrarea, productivitatea si desigur, starea de spirit.

Cand vine vorba de proiectarea unui birou la domiciliu, creat in conformitate cu regulile practicii chineze veche, unul dintre cele mai importante lucruri este sa intretineti spatiul curat, ordonat si pe cat e posibil spatios.

Separati biroul la domiciliu de celelalte camere din casa

Un birou la domiciliu, logic, este un spatiu de lucru. Iar atunci cand mutati biroul la domiciliu, adesea cu el se muta stresul si tensiunea pe care le aduce cu ea o zi de lucru supraincarcata. Si din acest motiv, pana de curand, birourile nu erau de obicei situate in casa noastra, ci departe de ea.

In zilele noastre insa, lucrul de acasa este ceva normal. Si pentru a va putea odihni pe deplin dupa terminarea zilei de lucru acasa, este important ca spatiul de birou la domiciliu sa fie separat de celelalte camere din casa. Sau, daca acest lucru nu este posibil, separati un colt intr-una dintre camere, care va indeplini numai functia de birou. Acest lucru nu numai ca va va ajuta la odihna, dar va contribui, de asemenea, la concentrarea si la imbunatatirea procesului de lucru in timpul zilei.

Pozitia biroului este importanta

Amplasarea biroului are un rol important in conceptul Feng Shui. Acesta trebuie sa fie amplasat in asa-numita pozitia de „ordonare”. Aceasta inseamna ca trebuie sa fie amplasat cu fata spre usa camerei in care se afla. Motivul pentru aceasta este simplu - stand la birou amplasat in acest fel, avem un orizont mai mare care ne permite sa vedem tot ce se intampla in camera. De regulа, biroul nu ar trebui sа fie amplasat cu fata spre perete.

In cazul in care designul casei este facut in asa fel, incat este imposibil sa aveti un birou cu fata spre usa, atunci incearcati sa agatiti o oglinda in fata spatiului de lucru, care sa reflecte usa. Acest lucru va elimina sentimentele de anxietate si vulnerabilitate care adesea va afecteaza negativ munca.

"Sha chi" sau de ce este bine sa eliminati toate obiectele ascutite

Ce inseamna de fapt "sha chi"? Traducerea literala este "sageti otravitoare". Iar in Feng Shui, aceasta este orice energie ofensiva care provine din unghiuri ascutite, care vizeaza campul nostru energetic. Acestea asa numite "sageti otravitoare" nu numai ca va pot slabi energia, ci si afecteaza negativ sanatatea si bunastarea.

Cel mai bun mod de a scapa de "sha chi" este prin mutarea sau indepartarea anumitor mobiliere in biroul la domiciliu, astfel incat acestea sa nu fie intoarse cu colturile lor ascutite la dvs. in timpul lucrului. Astfel energia negativa va fi eliminata din spatiu si veti putea lucra mai pe deplin.

Atunci cand cautati biroul potrivit pentru biroul la domiciliu, alegeti un design cu colturi rotunjite, pentru a mentine armonia la birou. Pentru si mai mult confort, puteti sa combinati biroul cu un scaun de birou confortabil cu spatar inalt, care va contribui la sustinerea si protectia de care aveti nevoie.

Decorul reflecta caracterul dvs.

Pentru a avea un Feng Shui bun si o atmosfera care face sa va simtiti bine, indeplinind sarcinile de serviciu, este bine sa atrageti atentie deosebita elemente decorative in biroul la domiciliu. Inconjurati spatiul cu opere de arta inspirationale sau citate motivationale care simbolizeaza ceea ce doriti sa obtineti si va indruma catre scopurile profesionale.

Alegeti culorile potrivite

Culorile sunt unul dintre elementele principale ale Feng Shui. Iar influenta lor devine si mai vizibila intr-un spatiu precum biroul la domiciliu, a carui functie este mai specifica si vizeaza imbunatatirea concentrarii si a capacitatii de lucru.

Avand in vedere acest lucru, culorile pe care le alegeti vor depinde de specificul muncii dvs. De exemplu, peretele colorat poate fi favorabil pentru un designer grafic, dar nu si pentru un contabil.

Iata cateva lucruri, de care trebuie sa tineti cont atunci cand alegeti culoarea biroului dvs. de domiciliu:

  • Nuantele albe si pastelate ajuta la stimularea creativitatii
  • Verdele este un simbol al cresterii profesionale
  • Negrul este asociat cu banii si calea lor fara probleme catre dvs.
  • Violetul este intelepciune si imbunatateste concentrarea
  • ЗTonurile de pamant ajuta la ameliorarea stresului si a tensiunii

Acordati atentie iluminarii

Iluminarea buna este deosebit de importanta pentru un birou la domiciliu bine proiectat. Si este, de asemenea, o modalitate foarte buna de a contribui la influenta buna a Feng Shui in casa dvs.

Desi abundenta luminii naturale este ideala, veiozele pot fi o mare sursa suplimentara de lumina. Si, de asemenea, o nota decorativa interesanta. Cu toate acestea, este important sa se evite iluminarea de culoare galbena si fluorescenta. De multe ori duce la oboseala si tensiunea ochilor.

Cand vine vorba de proiectarea unui birou la domiciliu in conformitate cu regulile Feng Shui, este important sa urmati cu strictete principiile de baza ale practicii chineze vechi, pentru a putea crea o atmosfera relaxata, dar si productiva. De asemenea, este important sa alegeti mobilier de birou, potrivit specificului lucrului dvs. O mare varietate de mobilier de birou de calitate puteti gasi pe site-ul nostru. Catalogul nostru bogat va permite sa alegeti mobilierul care corespunde nevoilor dvs. specifice si stilului personal. Mai multe despre promotiile noastre actuale puteti gasi aici .

Follow us