Birou acasa sau loc pentru inspiratie? | Vellea Home

 2019-05-07

Birou acasa sau loc pentru inspiratie?

Casa este locul pe care il impartim cu cei dragi, dar si locul unde vrem sa gasim timp doar pentru noi . Uneori avem nevoie sa scapam de tot ce ne inconjoara si sa ramanem singuri, nimeni sa nu ne deranjeze. Pe de alta parte, din ce in ce mai multe profesii permit munca la distanta si crearea unui loc de munca acasa devine o necesitate. Gasiti mai jos cateva sfaturi, cum sa faceti acest loc special pentru dumneavoastra.

Camera separate numai pentru dumneavoastra.

Este minunat daca aveti o camera separata. Va puteti dezlantui imaginatia si sa transformati camera intr-un birou elegant sau intr-un loc de insiratie pe gustul dumneavoastra. Prima intrebare la care trebuie sa aveti raspunsul este pentru ce doriti mai exact sa folositi camera. Ce veti face in aceasta camera? Aveti o afacere personala si veti intampina clientii acolo sau  veti crea un loc de inspiratie in care sa intre dar cei mai apropiati? Stiti ca, daca aveti o afacere personala si invitati clientii la birou trebuie sa oferiti acestuia stil si seriozitate. Ar fi inacceptabil sa decorati cu accesorii pufoase si confortabile, care ofera confortul de acasa. Totusi, acest lucru nu inseamna ca biroul ar trebui sa fie rece si neprimitor. De exemplu , daca vindeti parchet, nu este adecvat sa aveti gresie sau laminat. Acelasi lucru este valabil daca camera este studioul dumneavoastra de arta si nu ati expus nici o lucrare inspirata.

Cum sa o mobilati?

In biroul de acasa, trebuie sa creati un mediu productiv de lucru. Aveti nevoie de mobilier confortabil si practic, accesorii si culori potrivite care pot contribui la productivitate. Este important sa gasiti cel putin un obiect care sa va motiveze. Poate fi un placat cu citate motivationale sau vis in rama. Alegeti biroul cu suficient spatiu de depozitare pentru articole importante si frecvent utilizate.  Sunteti constienti ca biroul nu trebuie sa fie incarcat cu lucruri, chiar daca le folositi in mod constant.  Daca articolele sunt prea multe puteti pune si un dulap langa dumneavoastra.

Daca primiti clientii acasa, ganditi-va unde vor sta in timp ce vorbiti cu ei sau daca va asteapta. Pentru conversatiile telefonice in interes de serviciu, luati un scaun static fara roti si sa nu uitati inaltimea. Nu trebuie sa fie nici foarte scund nici foarte inalt in raport cu blatul biroului, cei care stau in fata dumneavoastra trebuiesa se simta confortabil. In functie de spatiul pe care il aveti, puteti crea un spatiu pentru conversatii informale cu o canapea sau doua fotolii si o masuta de cafea.  De exemplu, daca sunteti terapeut, este logic sa mobilati camera cu mobilier confortabil pentru a predispune la conversatii. In diferite cazuri, locul destinat clientului poate fi cheia in afacerea dumneavoastra.

Mobilati camera unde va veti petrece singuri timpul liber? Aceasta camera poate fi total diferita fata de restul apartamntului. Functia acestei camera va fi sa va indeplineasca dorintele. Nu va vom da sfaturi, pentru ca, indiferent ce veti inventa, nu veti gresi. Acesta este spatiul dumneavoastra personal si daca pozele cu cranii sau ponei roz va linistesc, atunci puneti-le peste tot.

Coltul din camera mare

Alegeti cea mai mare camera pentru a crea un colt de odihna, dar nu neglijati finctia sa in acest moment. Nu va fi confortabil sa va faceti un colt pt dumneavoastra in camera copiilor pentru ca vor cauta atentia dumneavoastra tot timpul. Ganditi-va exact care parte a camerei este cea mai potrivita pentru bariera. Cel mai bine ar fi langa fereastra pentru liniste si inspiratie. De asemenea, trebuie sa fie locul cel mai indepartat de usa, ca sa nu treaca tot timpul oamenii pe langa dumneavoastra si sa va deranjati reciproc.

Cum sa puneti bariere camerei?

Cel mai des intalnite sunt divizoarele de camera, dar cu siguranta mobile este preferata. Noi va recomandam etajera Harmony, care datorita designului mobil este ideala si practica. Un alt divisor virtual pe care designerii il folosesc intr-o camera cu mai multe functii este covorul. Cuprinde-ti tot ce doriti sa fie separate in camera de odihna/de lucru pe suprafata covorului, asa veti crea sentimentul de integritate. Puneti o canapea sau fotoliu si o masuta auxiliara cu vederea spre fereastra. Daca va ganditi sa lucrati in acesta parte a camerei, trebuie sa alegeti potrivit inaltimea mesei si a mobilierului destinat sederii. Timpul petrecut la laptop poate fi dureros si neplacut daca stati aplecat tot timpul. Si in cele din urma- indiferent daca lucrati sau va odihniti in acest loc este bine sa plasati o planta in apropiere. Va oferi prospetime spatiului mic iar verdele va linistii ochii.

Si acum va puteti lauda  familiei si prieteniilor cu planurile dumneavoastra marete!

Succes!

Follow us