8 SFATURI DESPRE CUM SA ALEGETI UN COVOR POTRIVIT PENTRU LIVING | Vellea Home

 2022-10-28

8 SFATURI DESPRE CUM SA ALEGETI UN COVOR POTRIVIT PENTRU LIVING

Covorul din camera de zi revine ca un accesoriu de dorit. Nu numai ca poate da un aspect nou camerei dar ,prin proprietatile sale de izolare termica, va economisi si la facturile de incalzire. Principalul avantaj al covorului pentru living este gama incredibila de posibilitati de decorare, datorita varietatii mari de culori si texturi, precum si senzatiei de caldura sub picioare.

Diferitele tipuri de covoare presupun, de asemenea, mai multe optiuni si oportunitati pentru idei creative. De la colorate la uni, de la lana la sisal, aceste acoperiri  atractive  aduc caldura dorita in casa. Iata cateva sfaturi importante care va vor ajuta in  alegerea covorului potrivit.

 

Creati-va lux cu un covor de lana

Lana este optiunea preferata pentru un covor sau o mocheta de sufragerie, nu doar pentru ca este o fibra naturala, ci si datorita proprietatilor sale durabile si elasticitatii naturale care o fac rezistenta la presiunea mobilierului si a mersului. In plus, prin moliciunea si caldura sa creeaza o senzatie de lux incomparabila in camera.

Luati in considerare alegerea culorii

Desi majoritatea dintre noi inca alegem covorul in culori neutre, atitudinile fata de alegerea unei culori pentru covorul nostru se schimba. Tonurile traditionale aurii si bej sunt inlocuite cu gri, maro inchis si nuante de piatra, in timp ce culoarea intensa este acum folosita pentru a crea un accent pe pereti. Cu alte cuvinte – culoarea lasa loc imprimeului. Covoarele sunt din ce in ce mai non-standard in ceea ce descriu - figuri geometrice, simboluri, modele si imagini specifice, elemente ale diferitelor culturi, etnii si altele. Uneori, un covor ne poate spune o intreaga poveste sau poate deveni un tablou pentru podea.

Textura covorului ii creeaza individualitatea

Textura in designul interior este fundamentala, iar aceasta se aplica cu toata forta si covorului din camera de zi. Pana acum, covoarеle texturate erau mai netede si mai simple, fara modele grele. „Acum, insa, vedem ca acea suprafata neteda este rupta de modele cu nervuri, oase de peste sau in carouri”, spune Michael Turner, director general al companiei engleze de covoare de inalta calitate Crucial Trading.

Firul lung de par  ofera covorului o senzatie confortabila, in timp ce combinatia de inaltimi mari  si mici a firului de par poate fi foarte luxoasa. Acest lucru va ofera un covor de inalta clasa, dar la un pret rezonabil. Aici, densitatea culorii contribuie si ea la obtinerea acestui efect.

Jucati-va cu modelele

Cele mai recente tendinte in alegerea unui covor pentru living sunt tocmai cele cu modele specifice. Dungile sunt la moda si deja  se ofera in mai multe game de culori indraznete - perfecte pentru scari si camere de zi mici. Maestrul dungilor, Roger Oates, vorbeste despre versatilitatea dungilor: „Puteti fi indrazneti cu dimensiuni si culori pentru a crea dramatism sau folositi linii subtile pentru un efect mai clasic sau mai subtil”. Au revenit si modelele florale!

Acordati atentie materialelor de lucru

Covoarele naturale confectionate din fibre vegetale sunt  o optiune universala potrivita atat pentru casa de la tara, cat si pentru apartamentul dvs. modern din oras. Ele pot fi amplasate la fel ca oricare alt  covor, folosite ca centru al unei camere sau ca si covor sau traversa peste alt covor, mocheta sau in fata unei piese de mobilier departe de interiorul principal. Covoarele si traversele din bumbac, pe de alta parte, sunt o alegere preferata pentru persoanele care doresc sa fie mai aproape de natura.In plus, sunt usor de curatat si intretinut.

Reguli pentru alegerea dimensiunii si formei covorului

Regula principala atunci cand alegeti un covor sau o traversa pentru sufragerie este dimensiunea camerei, precum si aranjarea mobilierului. Covoarele mari si late care acopera intreaga camera sunt inlocuite cu cateva mai mici si diferite ca forma si chiar design. Livingul modern este impartit in zone - o sufragerie, o zona de bucatarie, un colt de birou si o zona de odihna. Pentru individualizarea fiecareia dintre ele, covorul corespunzator joaca un rol major. Poate fi un covor de bucatarie dreptunghiular, o elipsa mare sau un cerc larg  ,  neutre in diferite parti ale camerei. Variatiile sunt determinate de designul interior general.

Covorul trebuie sa fie si practic?

Trebuie sa va puneti si aceasta intrebare atunci cand alegeti un covor. Sa recunoastem - covorul are nevoie de intretinere. Nu atarna de perete pentru contemplare, ci in cele mai multe cazuri serveste ca o acoperire spectaculoasa a podelei noastre. De aceea trebuie sa avem in vedere cateva puncte importante: cat de des si cum va fi spalat, ce metoda de curatare mecanica necesita textura sa (o perie speciala pentru un aspirator, de exemplu), daca aveti animale de companie si altele.

Follow us