7 sfaturi creative pentru camera copilului | Vellea Home

 2019-05-23

7 sfaturi creative pentru camera copilului

Cum sa creati un mediu benefic pentru copilul dumneavoastra? Aici veti gasi idei utile pentru amenajarea camerei pentru copii care va ajuta la dezvoltarea generala a micutului. Si vom incepe cu faptul ca cea mai importanta opinie pe care trebuie sa o luati in considerare este a copilului Dvs..

 

Sesam, deschide-te.

Usa este intrarea si iesirea spre zona privata  a copilului. Aceasta ofera un sentiment de siguranta si intimidate, deci magia trebuie sa inceapa de acolo. O puteti colora in culorile curcubeului si ea sa fie portalul spre lumea basmelor. O puteti desena ca dulapul din Narnia sau mai simplu, lasati imaginatia copilului sa creeze un portal asa cum si-l imagineaza.

 

1-2-3 misca-te mai repede

Crearea unui colt pentru activitati fizice este un lucru foarte important in dezvoltarea copilului. Nu vorbim de eschipament de fitness sofisticat, este nevoie doar de spatiu pentru putina miscare si confort.  Nu va ingrijorati daca camera nu este destul de mare, este suficient de inalta de la podea la tavan. Puteti pune o frangie sau o plasa pe perete, pe care sa se urce copilul. Asigurati podeaua in jurul locului destinat exercitiilor, cu o saltea groasa si moale si sa inceapa  antrenamentul.

4-5-6 deseneaza  buton pentru noroc

Fiecare copil trebuie sa aiba un colt in care sa-si dezvolte creativitatea si gandirea logica . Va recomandam sa fie un colt diferit de cel pentru lectii. Trebuie sa fie o zona de activitati creative. Acolo sa inventeze miracole din lut sau sa construiti impreuna castele de hartie.

 

Mobilier magic pentru camera

Cu cat este mai practic mobilierul, cu atat mai bine dar cum sa explicati acest lucru copilului? Taburetul Mone poate fi folosit ca un cos pentru jucarii sau o creatura ciudata care trebuie sa se hraneasca in fiecare seara cu jucarii. Dati-i interesul pentru carti de la o varsta frageda cu mini etajera Ofri.  Aceasta este stabila si poate fi o masina excelenta pentru crearea de noi povesti. Cris este o nava spatiala care isi schimba dimensiunile dupa numarul echipajului si calatorind intre galaxii, salveaza extraterestii.

Invata in timp ce joci sau joaca-te in timp ce inveti?

Aratati copilului cat este de interesanta lumea si va invata mereu cu placere. Dar de ce vorbim despre invatat, dupa un timp acest cuvant devine o obligatie enervanta pentru adolescent. Este suficient sa-i trezesti curiozitatea si el isi va aminti totul. Profitati de pereti, ferestre, tavan si podeaua din camera copilului. Peretii pot fi flori uriase care masoara  cat a crescut, iar covorul – harta de calatorii. Constelatiile pot acoperi ferestrele seara, tavanul... Camera copilului are tavan? Nu, sunt nori si pirati cosmici iar noaptea planete care stralucesc! Cos pentru gunoi sau cos de baschet? Intelegeti cat de usor puteti crea un mediu creative si sa-i stimulati curiozitatea.

 

Vise, premii si realizari

Faceti loc pentru realizarile copilului. Un panou de pluta pe perete sau o biblioteca mica cu diverse premii si proiecte de la gradinita ii vor da incredere. In acelasi loc puneti si visele lui. Dati copilului idea sa deseneze cum va arata peste 10 ani si puneti portretul alaturi de realizarile lui. Nu-l impiedicati sa viseze , sa realizeze totul intr-o  buna zi, trebuie sa creada ca poate.

Mobilati camera cu iubire si prezenta

Acesta este cel mai important lucru pentru copilul dumneavoastra.  Oricat de mult confort, jucarii, mobilier ii oferiti, nu este nimic mai pretios ca atentia si dragostea. Oferiti-i timp in fiecare zi pentru discutii, studii, si jucati-va impreuna.  Relatia cu parintii este cel mai important factor in dezvoltarea copilului, dar suntem siguri ca stiti acest lucru.

Sunteti deja incarcati cu multe idei creative. Impartasiti-le cu copilul dumneavoastra si creati impreuna camera copilului perfecta.

Follow us