6 CONCEPTE MODERNE DE DESIGN PENTRU BIROURI | Vellea Home

 2022-09-20

6 CONCEPTE MODERNE DE DESIGN PENTRU BIROURI

Intr-o viata profesionala dinamica, este din ce in ce mai important sa se creeze locuri de munca inteligente care sa atraga si sa retina cele mai bune talente.

Designul modern al biroului evolueaza si se schimba pentru a satisface nevoile mediului de lucru: locurile de munca hibride si flexibile, orientate spre bunastare,design si spatiu, inspirate de comunitate sunt doar o parte a marii schimbari.

Ce poate face designul modern al biroului pentru afacerea Dvs.?

In zilele noastre, salariul este doar o mica parte din puzzle-ul satisfactiei angajatilor. Oamenii au nevoie de un loc de munca care sa stimuleze creativitatea, colaborarea si comunicarea, reducand in acelasi timp stresul si anxietatea. In plus, designul modern si eficient al biroului creste productivitatea si garanteaza rezultate reale pentru afaceri.

Am adunat cateva dintre cele mai eficiente concepte de design de birou care contribuie la placerea muncii:

1. Spatiu de birou deschis

Zonele de birou deschise sunt potrivite pentru activitati de lucru extrem de colaborative in care angajatii isi pun adesea intrebari reciproc. Domeniile de afaceri precum vanzarile, marketingul si disciplinele creative folosesc adesea zone de lucru in plan deschis pentru a maximiza beneficiile colaborarii si comunicarii.

Biroul open space cuprinde mai multe zone care sunt mobilate diferit in functie de scopul lor.

Zone de focalizare linistite

Zonele fara distragerea atentiei sunt esentiale pentru concentrare si mentinerea concentrarii. Tipul de decor poate varia de la un fotoliu izolat sau  puf-uri  la mici posturi de lucru independente si camere ascunse izolate fonic pentru concentrare si intimitate maxima.

Zone de intalnire

Salile speciale de intalnire sunt adesea o rampa de lansare pentru gandirea creativa si impartasirea ideilor. Zonele de intalnire au toate formele si dimensiunile si pot fi proiectate pentru a satisface nevoile si obiectivele personalului dvs. Aici puteti miza pe mobilier tapitat confortabil si chiar excentric. Accesoriile adecvate vor contribui, de asemenea, la o atmosfera mai libera si mai relaxanta.

Zona de cafea

Acesta este locul pentru o bautura revigoranta sau un sandvis gustos pentru a va sprijini pe parcursul zilei de lucru. Asigurati-va ca oferiti mese si scaune potrivite, acestea putand fi si mobilier de bar, frumos combinat cu restul spatiului.

Acest model de lucru ofera angajatilor oportunitati de a-si diversifica cu adevarat ziua de lucru prin design spatial inteligent. Daca si Dvs. cautati inovatie, atunci ganditi-va in aceasta directie.

2. Spatiu de lucru flexibil

Locurile de munca flexibile folosesc constructia modulara pentru a adapta birourile, mesele si scaunele la nevoile angajatilor. Acest lucru permite ca  mobilierul-de-birou sa fie redimensionat pentru a gazdui grupuri mai mari si sa fie mutat mai usor pe roti. Este o solutie excelenta daca va asteptati la crearea dinamica de noi echipe si o colaborare imbunatatita intre angajati.

In alte cazuri, avem o optiune in care oamenii nu au un anumit loc de munca la birou. Tot ce au nevoie este un birou de baza, un scaun de birou confortabil si o conexiune la priza.

In acest fel, angajatul si-ar putea schimba locatia zilnic. Acest lucru este permis in companiile in care afacerea este complet digitalizata. Se crede ca spatiile nealocate imbunatatesc colaborarea dintre angajati, pe masura ce proiectele de astazi devin mai dinamice si mai libere.

3. Design biofil

Designul biofil este una dintre cele mai populare tendinte. Un loc de munca ecologic are puterea de a stimula starea de spirit, productivitatea si bunastarea biroului Dvs. Se bazeaza pe conceptul ca oamenii au o nevoie innascuta de a se conecta cu natura si acest lucru le creste eficacitatea.

Puteti obtine acest efect incluzand urmatoarele elemente in spatiul de birouri al companiei:

▪ Mai multa lumina naturala prin ferestre mari si iluminare adecvata.

▪ Apa care tasneste sub forma de fantani, mini iazuri, fantani si altele.

▪ Plante multe si diferite. Desigur, aici este momentul sa tineti cont de tipul lor, astfel incat sa nu provoace alergii.

▪ Si, desigur, o priveliste naturala minunata! Daca locatia biroului Dvs. nu permite acest lucru, puteti oricand transforma un perete cu un  design potrivit.

▪ Includeti mai mult lemn si materiale ecologice, lasati mobilierul dvs. de birou sa fie in culorile naturii. Cautati o combinatie echilibrata intre lumea afacerilor si cea a mediului.

4. O casa de acasa

Crearea unui spatiu care sa se simta ca acasa a fost o tendinta majora in ultimii ani. Ganditi-va la  coltare luminoase si confortabile, scaune si masute de cafea, leagane pentru relaxare, mese de ping-pong, zone de relaxare precum balcoane decorate cu mobilier de gradina si multe altele.

Ideea este de a face locul de munca cat mai relaxant si lipsit de stres.

5. Design de birou industrial

Stilul industrial popular promoveaza afacerea dvs. ca fiind neconventionala, creativa, rebela sau in afara curentului principal. Este un pas indraznet departe de luxul corporativ si este imbratisat de firme si companii cu o identitate de marca inradacinata in simplitate.

Din punct de vedere practic, design-urile de birouri industriale tind sa fie mai prietenoase cu bugetul decat alte tipuri de design de birou. De asemenea, tinde sa atraga un demografic mai tanar care vrea sa-si exercite creativitatea si modul neconventional de a gandi.

6. Spatii de lucru ergonomice

Stim cu totii ca un stil de viata sedentar este nesanatos, asa ca nu este surprinzator faptul ca a sta la birou pentru perioade lungi de timp poate avea un impact negativ asupra sanatatii Dvs..

Pentru a rezolva aceasta problema, locurile de munca moderne de birou incorporeaza urmatoarele tehnologii noi in statiile lor de lucru:

▪ Scaune ergonomice;

▪ Birouri cu inaltime reglabila;

▪ Suporturi pentru birou pentru pozitia asezat/in picioare: Denumite si „birouri pentru lucru in picioare”, acestea sunt platforme mecanice reglabile pe inaltime, care se aseaza deasupra biroului pe care sunt amplasate monitorul, tastatura si mouse-ul. Sunt potrivite atunci cand angajatul doreste sa alterneze sezut si stat in picioare in timpul muncii;

▪ Minge pentru sedere in loc de scaune;

▪ Iluminare adecvata, precum si veioze suplimentare cu posibilitatea de a regla inaltimea si directia luminii.

Cu totii petrecem mult timp la serviciu, asa ca merita sa investim in locuri de munca moderne si planificate strategic.

Follow us