5 SFATURI PENTRU MOBILAREA CAMEREI COMUNE A COPIILOR | Vellea Home

 2022-09-15

5 SFATURI PENTRU MOBILAREA CAMEREI COMUNE A COPIILOR

O camera comuna a copiilor este adesea plina de activitate, reflectand personalitatile copiilor Dvs. Acestia se dezvolta in mod constant, iar acest lucru duce inevitabil la idei noi despre lumea din jurul lor. De aceea, nu este usor sa creati un spatiu care, pe de o parte, poate fi impartasit, iar pe de alta parte, ofera intimitatea si largimea necesara. De asemenea, daca copiii Dvs.sunt elevi, nevoia de intimitate creste. Dar cu putina gandire si efort, puteti face exact asta.

Lata cateva sfaturi care va vor ajuta sa creati un spatiu comun armonios in camera copiilor atunci cand aveti mai mult de un copil.

1. Permiteti spatiul personal in camera

Cand aveti o singura camera si trebuie  sa locuiasca impreuna in ea, de exemplu, un baiat si o fata, este bine sa va ganditi la o modalitate ca fiecare dintre ei sa aiba propriul spatiu in camera comuna a copiilor. 

Cel mai simplu mod de a face acest lucru este cu perdele. Le puteti folosi pentru a separa paturile sau pentru a separa zona de dormit de cea de studiu sau de joaca.

Chiar si paturile supraetajate pot avea perdele la fiecare nivel, pentru intimitate. Daca doriti sa aduceti un sentiment de aventura in camera, alegeti paturi cu baldachin sau instalati o mica casuta de joaca care sa serveasca drept loc de lectura.

Un raft deschis poate ,de asemenea juca un rol de  despartitor. Daca camera copiilor este suficient de mare, utilizati rafturi de carti ca despartitoare si hartie pe o parte pentru a o face sa arate ca un perete. Daca doriti sa creati o bariera fonica eficienta, alegeti usi de buzunar sau glisante.

Asigurati-va ca includeti doua sau mai multe birouri si scaune separate, personalizate in design pentru fiecare copil. Astfel, fiecare dintre ei va avea propriul colt de studiu si se va pregati independent pentru scoala. Este necesar sa existe putin spatiu intre ei, astfel incat sa nu se deranjeze unul pe celalalt.

2. Alegeti stiluri care vor fi actuale in timp

Indiferent de mobilierul sau tema pe care o alegeti, asigurati-vа cа acestea pot creste odata cu copilul dumneavoastra. Gusturile copiilor se schimba odata cu varsta, asa ca alegeti articole care nu necesita rearanjarea completa a mobilierului din camera copilului.

De exemplu, o camera intr-o culoare neutra poate fi transformata cu accente de culoare diferite intr-un anumit timp. Acestea pot fi perdele noi, lenjerie de pat, veioze, puf-uri si covoare. Desigur, este bine sa fiti la curent si in camera lor sa existe mobilier confortabil si modern care sa le reflecte stilul, pentru ca aceasta este mica lor lume in care ei creeaza si viseaza la viitor.

3. Investiti in depozitare

Intrucat trebuie sa adunati de doua ori mai multe lucruri intr-o camera pentru copii, asigurati un loc pentru toate – etajere pentru carti, cosuri pentru jucarii mari, cuiere  de perete sau de usa pentru a agata haine si accesorii, loc de depozitare sub pat pentru paturi, pilote etc. .n. In acest fel, veti elibera spatiul principal pentru jocuri si divertisment.

Investiti in mobilier care economiseste spatiu, simplu si usor, cum ar fi paturi supraetajate, dulapuri transparente sau rafturi deschise pentru a elimina dezordinea. Acest lucru ofera camerei un aspect luminos si aerisit. Taburetele de tip „lada” vor face o treaba minunata, deoarece vor fi o piesa de mobilier 2 in 1 pentru camera copiilor.

De asemenea, puteti transforma depozitarea intr-un punct focal decorativ. De exemplu, marcati initialele lor pe sertare sau usile dulapului. In acest fel, fiecare isi va distinge spatiul personal.

De asemenea, este de dorit sa se asigure dulapuri sau cutii de depozitare separate pentru mijloacele didactice. Chiar daca copiii invata in aceeasi clasa, fiecare dintre ei se distinge prin propriile interese si progresul scolar.


4. Faceti zonele comune accesibile

Inainte de a incepe aranjarea mobilierului intr-o camera pentru copii, asigurati-va ca toti copiii Dvs. au acces egal la zonele comune precum baie, balcon etc. Acelasi principiu se aplica daca impart o masuta  de toaleta sau o etajera mare pentru carti.

A avea parti comune este, de asemenea, o modalitate buna de a incuraja legatura dintre ei. De exemplu, amplasarea perpendiculara a paturilor permite conversatii usoare. Adaugati o noptiera intre ele pentru a asigura un loc pentru o veioza sau pentru depozitarea de lucruri marunte pentru amandoi. In acest fel, le veti crea o oportunitate de a comunica mai des, fara a le elimina spatiul personal.

5. Alegeti o tema comuna de design care se potriveste tuturor copiilor dvs

Atunci cand amestecati stiluri de decor interior in functie de varsta si sex, pot aparea probleme. De aceea, va recomandam sa alegeti combinatii de culori neutre din punct de vedere al genului, precum alb si gri, turcoaz si galben etc. Alternativ, puteti folosi aceleasi culori in tot dormitorul si puteti personaliza colturile cu perne cu monograme sau paturi cu doua fete in culorile preferate ale copiilor Dvs..

De asemenea, puteti avea pereti cu accente sau tapet  diferit. Combinati mobilierul si exponatele pentru a scoate in evidenta personalitatea fiecarui copil pentru a crea un aspect eclectic. Acordati atentie articolelor precum covorase, perdele, perne, prosoape, care, de asemenea, se imbina armonios cu tema aleasa.

In cele din urma, deoarece aceasta este o camera comuna, includeti fotografii care arata copiii dvs. crescand impreuna sau sa aveti un panou unde pot posta fotografii si mestesuguri pentru a restrange spatiul. De asemenea, nu uitati sa ii includeti in proces. Creativitatea lor poate duce adesea la rezultate surprinzator de frumoase pentru camera lor comuna.

Follow us