5 Sfaturi Feng Shui pentru frumusete si armonie in casa | Vellea Home

 2020-09-30

5 Sfaturi Feng Shui pentru frumusete si armonie in casa

 

Casa este locul in care ar trebui sa ne simtim cei mai siguri, mai calmi si mai fericiti. Dar, uneori, nu este suficient ca aceasta sa fie mobilata cu mobilier frumos si functional daca echilibrul dintre yin si yang, partile armonizante ale Universului, este distrus. Daca nu stiti despre ce este vorba, atunci probabil nu ati auzit de vechea arta chinezeasca Feng Shui. 

Aceasta se bazeaza pe filozofia ca, prin armonizarea energiei Qi, locuinta poate deveni un generator de energie pozitiva.

Dar aceasta energie nu se obtine doar cu mobilier modern, colorat si nou, ci si cu amenajarea lor adecvata.

Prin urmare,indiferent daca mobilati o casa noua sau ati decis sa faceti un pas serios pentru a reimprospata interiorul,trebuie sa faceti in asa fel incat sa va simtiti foarte bine intre cei patru pereti-permitand vindecarea si energia pura a Chi.Sfatul meu principal este sa nu va grabiti, sa planificati incet si calm schimbarile de acasa, sa petreceti suficient timp cercetand, atat online cat si in magazine de prezentare,deoarece noi ne deschidem inima cel mai bine catre acel mobilier care ne va aduce armonie, pace si vibratii pozitive.

1. Scapa de toate mobilierele inutile

Fiecare dintre noi are cel putin o canapea sau un fotoliu preferat ramas in familie de multi ani. Oricat de mult ne-ar placea aceste antichitati, este bine, insa, sa scapam de ele. Din pacate, nu putem sa pacalim Feng Shui si sa le ascundem in pod sau la subsol, deoarece ele interfereaza cu energia si de la distanta.

O modalitate eleganta este sa le restauram si sa le retapitam. Astfel, in acelasi timp, ele vor pastra secretele familiei si vor renaste pentru o noua viata care va aduce o gura de prospetime acasa. Nu uitati ca Feng Shui tolereaza formele rotunde, asa ca daca trebuie sa alegeti ce fotoliu sa salvati, alegeti-l pe cel care are curbe blande.

Desigur, antichitatile sunt accente frumoase in casa dar, totusi nu exagerati cu ele. Si daca nu aveti posibilitatea de a va reamenaja complet casa, combinati-le cu unele dintre propunerile din bogatul catalog de la Mobila Videnov.

2.Alegeti-va mobilierul potrivit pentru sufragerie

Locul unde luam masa din sufragerie trebuie sa fie placut si confortabil. De aceea, va sugerez sa va bazati pe o masa stabila din lemn. Ea este intr-un fel mai primitoare decat cea de sticla si garanteaza mese de neuitat cu familia sau cu prietenii. In plus, nu distrage atentia de la preparatele delicioase.

In jurul unei mese spatioase puteti aseza o varietate incredibila de scaune de luat masa –cu diferite forme sau cu diferite tesaturi.Mie imi plac scaunele Eliz de la Mobila Videnov-cu picioare din lemn de arbore de cauciuc si spatar din material textil verde.In afara faptului ca sunt usor de intretinut,ele sunt si stabile si confortabile.Puteti alege si modele mai indraznete precum Bernard, mai ales daca masa dumneavoastra este de culoare nuc inchis .Puteti,de asemenea,sa combinati mai multe modele ,daca masa este mai mare.

Un mic truc de la mine-nu uitati ca o masa spatioasa si stabila in sufragerie merita o fata de masa proaspata, farfurii frumoase si accente marunte precum sfesnice, boluri si servetele pliate jucaus. Si, amintiti-va ca in conformitate cu filozofia chinezeasca, pe care va sfatuiesc sa o aplicati pentru o viata mai armonioasa, starea de spirit la gatit, de asemenea, poate afecta calitatea mancarurilor. De aceea, zambiti mai mult si gatiti cu dragoste. Si daca atmosfera din bucatarie este linistita iar aparatele si vasele sunt ordonate, va garantez ca, in mod regulat,veti primi aplauze.

3.Nu va privati de oglinzi

Cu cat mai multa libertate simte energia Chi, cu atat mai echilibrati ne vom simti acasa. Mobilierul poate fi practic si confortabil, mai ales daca va incredeti in parteri de nadejde precum Mobila Videnov, dar evitati, totusi, acumularea inutila. Daca camerele dumneavoastra sunt mici, prezenta oglinzilor le va extinde optic. Asigurati-va,totusi,ca pastrati oglinzile curate.Pentru ca reflexia pe care o vedeti in oglinda este ceea ce altii vad in dumneavoastra.

 

Este bine sa stiti ca, dupa Feng Shui, cea mai mare oglinda din casa este cea mai importanta pentru armonie. Oglinzile asezate corespunzator, aduc mai multa pace si bunastare. Si daca reusiti sa le pozitionati astfel incat sa reflecte frumoasa vedere naturala prin fereastra, energia pozitiva va creste.

Sufrageria este locul potrivit pentru existenta oglinzilor, deoarece ea simbolizeaza locul de acasa unde se aduna “bogatia” familiei. Iar in dormitor este bine sa evitati atat oglinzile cat si mobilierul cu suprafete reflectorizante. Daca totusi nu puteti fara ele, atunci asezati-le in mod discret.

4.Alegeti materiale naturale acasa

Feng Shui recomanda materialele naturale nu numai pentru ca sunt o alegere de echilibru dar si pentru ca sunt mai durabile. Decorati colturile casei cu mai multe elemente de ceramica si piatra. Fie ca o veti face in stil mediteranean, in stil oriental sau in ceva mai modern, decizia e doar o chestiune de gust personal. Dar majoritatea materialelor naturale vor atinge armonia dorita acasa iar daca le combinati cu ritualuri de frumusete inspirate de natura, va veti simti energizati si fericiti.

Daca doriti sa optati pentru o estetica mai eleganta si mai curata, va sfatuiesc sa alegeti materiale rezistente dar radiante de armonie si confort, precum marmura clasica sau placi decorative din piatra in culori de nisip natural, care adauga o nota mult asteptata a romantismului.

O combinatie perfecta pentru bucatarie si sufragerie poate fi mobilierul din lemn mat si placile ceramice lucioase. Bineinteles, florile proaspete, lumanarile parfumate si panourile din materiale naturale pot inspira si mai mult casa.

5.Alegeti un interior care se potriveste gustului dumneavoastra

Dupa Feng Shui o problema serioasa pentru energia libera sunt mobilierul si accesoriile care nu ne plac. Asadar, nu fiti neaparat robii ultimelor tendinte ale modei ci alegeti mobilierul care se potriveste esteticii dumneavoastra. Unii prefera tapiteria mobilierului sa fie in culori pamantii, neutre. Altii, totusi, se bazeaza pe accente de culoare. O astfel de oferta de culori sunt canapelele extensibile colorate Ediston de la Mobila Videnov in culori de vara menta si portocaliu.

Daca, totusi aveti in casa mobilier care nu va place si nu gasiti timp sa faceti schimbare-de exemplu, discretul umeras de pe hol pe care il acoperiti haotic cu imbracaminte exterioara, este timpul sa schimbati sa acest lucru si sa va procurati un cuier elegant care sa ofere mai mult spatiu si sansa ca energia sa se miste liber inca de la intrarea in casa dumneavoastra.

Aruncati o privire peste ofertele noastre pentru a vedea ca nu tot mobilierul banal este inacceptabil. In present pe piata exista solutii pentru fiecare gust si buzunar.

Si, nu uitati, energia negativa nu este generata doar de solutii interioare necorespunzatoare. Da, acestea pot afecta armonia, dar cu greu o pot distruge daca in casa dumneavoastra exista intelegere. Chiar si cel mai valoros, modern sau practic mobilier nu poate sa compeseze iubirea.

Follow us