5 idei de primavera pentru locuinta | Vellea Home

 2019-03-15

5 idei de primavera pentru locuinta

Primavara  anului 2019 aduce buna dispozitie in culori pastelate. In urma ultimelor tendinte de moda, am pregatit un buchet de idei proaspete pentru casa Dumneavoastra. Sa aveti o inspiratie placuta!

1. Imprimati primavara. Literalmente!

In anul 2019 designerii au pariat pe imprimeuri in culori pastelate, pe care le aplica placut pe lenjeria de pat, perne decorative, draperii, mobilier tapitat si alte accesorii pentru casa.  Daca mobilierul Dumneavoastra nu este tapitat cu materiale florale, puteti aplica acest efect asupra accesoriilor.

Puteti imprima literalmente o fotografie cu flori si o puteti pune intr-o rama eleganta. Asa puteti combina stilul modern cu cel practice, deoarece puteti schimba cu usurinta fotografia din rama in functie de sezon si noile tendinte. Folositi aceeasi imagine pentru a decora borcane de sticla cu lumanari, ghivece si cutii de carton. Imprimarea geometrica continua sa fie la moda, daca acesta este stilul dumneavoastra, nu trebuie sa il schimbati.

Аранжирайте в идеалните пропорции

2. Aranjamente in proportii perfecte.

Aveti libertatea completa de a decora casa asa cum va place. Noi va vom spune cateva reguli simple, pe care daca le veti urma, veti obtine rezultate uimitoare. Sa incepem cu zona cea mai potrivita pentru decor – birouri, dulapuri, mese (auxiliare si interioare), pervazele ferestrelor si orice tip de rafturi deschise. Cele mai elegante decoruri sunt in numar impar – 3,5,7 etc. Pentru spatiile  mici, 3 elemente sunt suficiente. Puteti obtine un efect extraordinat cu 3 cutii de carton decorate in stilul Dumneavoastra, si plasate neglijent pe masuta de cafea din living. Aceasta regula nu exclude utilizarea simetriei oferita de  proportiile simetrice. Dimpotriva, aplicand regula celor trei veti decora interiorul intr-un stil elegant. In afara de numarul elementelor, inaltimea joaca un rol important. De exemplu, daca doriti sa aranjati masa in bucatarie cu 3 elemente intr-un stil elegant, alegeti-le cu inaltimi diferite. Da, atat de simplu, dar esential.

3. Puneti primavera pe perete.

Aici vorbim literalmente de peretele din locuinta Dumneavoastra! Presupun, ca pe masura ce cititi acest articol, doriti cu nerabdare sa faceti o decorare de primavera impresionanta! Asa ca fiti chiar mai indrazneti – vopsiti un perete (sau o parte din el) in alb si faceti-va de cap! Gasiti mai multe idei cum sa combinati culorile in articolul nostru Psihologia culorilor.

Oamenii creative isi ridica manecile si pot desena ceva singuri, iar ceilalti pot folosi imaginatia copiilor. Da! Includeti copiii in transformarea de primavera a locuintei. Ii puteti indemna sa deseneze flori colorate pe coli albe. Singura regula este sa fie totul colorat! Puneti desenele lor in rama de lemn si le aranjati pe perete. Puteti cu usurinta sa schimbati desenele de sarbatori sau in fUnctie de anotimp. De ce sa sarbatorim virtual sarbatorile cand avem pereti pe care ii putem decora?

Съберете пролетта в артистична кашпа

4. Adunati primavera intr-un ghiveci elegant.

Primavara nu poate veni fara lalele… Din acest motiv nu putem sa nu va oferim cateva SUPER idei proaspete pentru un accent artistic!

Borcanele, sticlele, flacoane si toatate celelalte forme din sticla sunt in voga, iar daca doriti puteti  urmari tendintele in felul Dumneavoastra.  Adaugati cateva felii de lamaie si vedeti ce se intampla. Va promitem un rezultat impresionant. Si de ce sa nu fiti si mai artistici? Utilizati palaria veche de paie pentru un ghiveci creativ! Puteti lua o umbrela si sa o transformati intr-un ornament frumos pentru hol. Legati cu o panglica fina puneti o palnie de folie, sol ecologic si gata! O frumusete! Scoateti serviciul vechi de cafea si  puteti sa decorate masa de dining in stil de primavara. Nu uitati regula de trei obiecte - un ceainic, o canuta de lapte si o cescuta de cafea. Si daca ati ales lalele, trebuie sa puneti o moneda galbena in apa, sa le mentineti proaspete mai mult timp.

5. Ganditi in perspectiva!

Nu vormib de reparatii majore in fiecare sezon. Gasiti cateva accesorii, zone in locuinta si de ce nu si mobilier pe care sa le decorate in fiecare sezon.

Usor de schimbat sunt husele pernelor, lenjeria de pat si covoarele. Alte elemente usor de schimbat si practice in acelasi timp sunt ramele tablorilor (cum am mai mentionat, cu continut diferit), vaze, cutii, servetele, fete de masa etc.. Aceia dintre voi care au camere mai mari pot schimba si  mobilierul. Nu vorbim de schimbarea bibliotecii in fiecare anotimp, ci despre mutarea mobilierului sau deplasarea masutei de cafea, taburetelor sau scaunelor.

V-am oferit multe idei de primavara, iar daca doriti si mai multe, puteti citi articolul nostru Cum sa trezim primavera in caminul nostru?

 

 

Follow us